Moussaka
Ruskista tilkassa oliiviöljyä 400 grammaa naudan vähärasvaista paistijauhelihaa, lisää joukkoon iso sipuli pilkottuna sekä kaksi valkosipulinkynttä pilkottuna.
Mausta suolalla ja mustalla pippurilla.
Lisää joukkoon 100 g tomaattimurskaa ja 50 tomaattipyrettä ja anna hautua viitisen minuuttia.
Lisää vielä joukkoon meiramia ja salviaa hyppysellinen ja hauduta vielä muutama minuutti.
Valmista valkokastike sulattamalla kattilassa 4 ruokalusikallista margariinia tai voita ja lisäämällä voisulaan 4 ruokalusikallista vehnäjauhoja.
Sekoita hyvin, mutta älä anna ruskistua.
Lisää joukkoon hyvin sekoittaen 6 dl maitoa.
Anna hautua muutama minuutti, mutta varo ettei pala pohjaan.
Mausta suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.
Viipaloi kaksi isohkoa munakoisoa ja kaksi isoa perunaa.
Ripottele suolaa munakoisoviipaleiden päälle.
Paista tilkassa oliiviöljyä perunaviipaleet kullanruskeiksi.
Lado uunivuokaan pohjalle puolet munakoisoviipaleista, puolet jauhelihakastikkeesta, puolet perunaviipaleista sekä puolet valkokastikkeesta.
Toista samassa järjestyksessä uusi kerros.
Ripottele päälle 20 g parmesanjuustoa.
Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia.
Amadina