Kanakorma20130106
Alkuperäinen resepti on kirjasta:
" Intialainen keittokirja - 50 parasta Intian currya ja paljon, paljon muuta.
Camellia Panjabi.
Gummerus. 2005."
Pistaasikananpoikakorma
1 kg broileria
100g suolattomia, kuorittuja pistaaseja
8 kpl vihreää chiliä
5 rkl kevyt kermaa
3 rkl jogurttia
2 kpl silputtua sipulia
ruokaöljyä
2,5x 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
6 kpl isoa valkosipulin kynttä
3/4 tl garam masalaa
1/8 tl kurkumaa
2 kpl laakerinlehteä
3/4 tl jauhettua valkopippuria
1 1/4 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl silputtu tomaatti
suolaa
1 tl jauhettua, vihreää kardemummaa
2 rkl silputtuja korianterinlehtiä
1. Paloittele broileri.
Keitä luista ja tähteistä kanaliemi.
Tai käytä rintafileitä ja valmista kanalientä.
2. Keitä pistaaseja 10 min 2,5 dl:ssä vettä.
Valuta pistaasit ja anna niiden jäähtyä.
Hiero ohut kuorikerros pois.
Hienonna pistaasit ja 4 vihreää chiliä kerman kanssa tehosekoittimella tahnaksi.
3. Vatkaa jogurtti haarukalla.
4. Ruskista sipulit kevyesti ruokaöljyssä.
Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipuli, garam masala- ja kurkumajauhe, laakerinlehdet, valkopippuri ja fenkolinsiemenet ja paista 2 min. Lisää pistaasiseos ja paista vielä 2 min.
5. Lisää broilerinpalat ja paista 5 minuuttia.
Lisää tomaatti, jogurtti, 4 vihreää chiliä ja suolaa maun mukaan.
Lisää 3 dl kanalientä tai vettä ja keitä broileria 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsää.
Ripottele pinnalle jauhettua kardemummaa ja korianterinlehtiä juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile riisin ja naan leipien kera.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 391 grammaa
Jeranen