Selaa muita reseptejä | Valitse annoskoko 100g 350g 500g | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Prinsessakakku

Vatkaa kupillinen (220 g) sokeria ja 4 isoa kananmunaa (225 g) kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon puoli teelusikallista (1 g) vaniljasokeria.

Sekoita erillisessä kulhossa 100g vehnäjauhoja ja 40g perunajauhoja sekä teelusikallinen (4 g) leivinjauhetta.

Sekoita jauhoseos varovasti sokerimunavaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tai jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista kypsäksi (uunipellillinen paistuu n. 7 minuutissa, kakkuvuoka vie pidemmän ajan, n. 20-30 minuuttia).

Kumoa valmis kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille tai valmis kakkupohja kakkuvuoasta lautaselle.

Leikkaa kakkulevy neljään yhtä suureen osaan tai kakkupohja kolmeen kerrokseen.

Täytä kakku kerros kerrokselta, kostuta joka kerros omenamehulla.

Täytä yhteen kerrokseen mansikkahilloa pari ruokalusikallista, toiseen kerrokseen kerma-rahkaseosta (yksi purkki hyla-kermaa ja purkki rasvatonta rahkaa + desilitra sokeria) sekä puolipurkkia Semperin hedelmäsosetta, esim.

omena-aprikoosi.

Sivele valmiiksi koottu kakku joka puolelta ohuesti kerma-rahkaseoksella.

Kauli sitten marsipaani (200g) isoksi ohueksi levyksi ja levitä kakun päälle.

Painele tiiviisti kiinni ja leikkaa ylimääräiset reunat esim.

pizzaleikkurilla tai torttuleikkurilla.

Koristele kakku marsipaanikoristeilla ja lopulla kerma-rahkaseoksella esim.

pursottamalla kuvioita kakun reunaan tai päälle.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikkahillo (Rainbow)3g6kcal0g1.5g0g0g
Omenamehu, täysmehu (Rainbow), annos 200g15g3.4kcal0g0.8g0g0g
Valio vispikerma HYLA20g72kcal0.4g0.5g7.6g0g
Maitorahka, Valio, 0,320g13kcal2.2g0.8g0.1g0g
Semper omenaa ja aprikoosia soseena7g3.5kcal0g0.8g0g0g
Marsipaani mantelimassa20g91kcal2.6g9.5g4.7g0g
Leivinjauhe0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)23g28kcal2.5g0.1g2g0g
Perunajauhot,rainbow4g13kcal0g3.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.10g35kcal1.3g6.8g0.2g0.4g
Sokeri32g130kcal0g32g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana308g792kcal18g112.6g29.2g1g
Valittu annoskoko154g396kcal9g56.3g14.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna77g198kcal4.5g28.2g7.3g0.3g
Arvot/100g100g257kcal5.8g36.6g9.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=32510