Gulassi (Valio Reseptit)
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.
Kuutioi tomaatit.
Kuumenna voi valurautapadassa.
Lisää lihapalat ja ruskista.
Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.
Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.
Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.
Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.
Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa
Dasilva