Punaposken kaalikeitto
1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )
Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.
Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.
Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.
Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.
Maun mukaan voit lisätä suolaa.
Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.
Koristeeksi tuoretta basilikaa.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa
Leijona67