Lasagne
1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.
Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.
Lisää jauheliha ja ruskista.
Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.
2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.
Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.
HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.
Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.
3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.
Lado kerros lasagnelevyjä.
Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.
Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.
Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).
Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.
Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa
Nemilia90