Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 40g121kcal0g29.6g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2g7.2kcal0.9g0.8g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 440g1338kcal38.5g243.8g8.4g61.2g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Auringonkukansiemen 100g594kcal23g12.6g49.5g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2909g5903kcal177.8g937.6g122.2g152.6g
Valittu annoskoko1455g2952kcal88.9g468.8g61.1g76.3g
Annoskoko puolitettuna727g1476kcal44.5g234.4g30.6g38.2g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525