Punajuuri-papu-kookoskeitto
Tämänkin ohjeen löysin Vihreän Langan sivuilta:
Pilko punajuuret lohkoiksi, puolita ne vielä (kypsymisaika on todella pitkä), sipuli isohkoiksi paloiksi ja siivuta valkosipuli.
Kuumenna öljy kattilassa ja pyörittele vihanneksia siinä (keskilämmöllä) noin 5 minuuttia.
Lisää currytahna (1-3tl, halutusta vahvuudesta riippuen) tai 2 tl curryjauhetta, pyöräyttele se kunnolla vihannesten sekaan.
Lisää tomaattimurska, laita 1dl vettä murskapurkkiin ja huljuta loput tomaatit vesineen kattilaan.
Lisää liemikuutiot, soija, basilika ja mustapippuri.
Hauduta noin tunti pienellä lämmöllä välillä sekoittaen kunnes punajuuret ovat täysin kypsiä (pehmeitä).
Valuta kikherneet (tai saman verran esim valkoisia papuja) lävikössä ja huuhtele.
Lisää kikherneet keittoon.
Lisää kookosmaito (tai 2dl kermaa ja 2 dl vettä).
Soseuta keitto.
Kuumenna keitto uudestaan, varo räiskymistä.
Lisää limen (tai sitruunan) mehu, tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 529 grammaa
Eater