Pohjautuu resepetiin:
Siirry sivulle! Korvattu 2rkl HP-kastiketta, 2rkl soija + 2rkl hunaja-omena-viinietikka.
Käytetty vettä, ei viiniä
Päivitetty resepti
--------------------
Raaka-aineet
800 g sianlihaa suikaleina tai kuutioina (esim.
lapaa tai paistia)
ruokaöljyä
1 tl suolaa
1,5 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl rouhittua mustapippuria
2 keskikokoista sipulia
250 salottisipuleita
2 omenaa (200g lohkottuina)
Kastike:
5 dl vettä
2 rkl soikakastiketta
2 rkl hunaja-omena viinietikkaa
1 lihaliemikuutio
2 rkl hunajaa
2 rkl vaaleaa kastikesuurusta
1 isohko kanelitanko
2 rkl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
Valmistusohje
Tiristä lihapaloja parissa erässä paistinpannulla ja mausta ne suolalla, paprikajauheella ja pippurilla.
Poista omenoista siemenkodat ja lohko ne. Pilko tavalliset sipulit.
Kuori salottisipulit.
Ruskista omenalohkot kauniin ruskeiksi yhdessä sipulin kanssa.
Ruskista kevyesti myös kokonaiset salottisipulit.
Pane lihapalat sekä sipuli- ja omenalohkot uunivuokaan kerroksittain.
Kuumenna viini, soija, etikka, sitruunamehu, liemiaines ja hunaja.
Sekoita kastikesuurus liemeen ja kaada liemi aineiden päälle vuokaan.
Terävöitä makua kanelitangolla ja hauduta pataa uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 386 grammaaMerjaoja