Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Paremmat sämpylät

Vesi(-maitoseos) lämpimäksi.

Kuiva-aineet: osa jauhoista + kuivahiiva sekaisin.

Heitä sekaan hiutaleet.

Ota vesi, sekoita siihen öljy, ripaus suolaa oman maun mukaan (lisäksi esim.

valkosipuli-maustetta tms) Lisää sekaan myös soijarouhe.

Sitten vatkataan sekaan jauho, hiiva, hiutale-seos.

Lisätään vielä jauhoja niin että taikina on sopiva eli irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota liinan alla väh. vartti.

Leivo sämpylät oman maun mukaan ja lykkää uuniin 225asteeseen.

Sämpylöiden koosta riippuen paistoaika 10-15min.

Täytettä päälle ja ääntä kohti.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Riikka252
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g450g1395kcal76.5g243g13.1g58.5g
Oliiviöljy (Euroshopper)70g573kcal0g0g63.7g0g
Kuivahiiva, annos 11g11g40kcal5g4.4g0.7g0g
Kaurahiutale 70g262kcal10.1g39.9g5.1g7g
Soijarouhe, tumma, 30g30g97kcal15g9g0.2g1.7g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200g66kcal6.6g9.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2462g4865kcal226.4g612.2g165.6g134.4g
Valittu annoskoko1231g2433kcal113.2g306.1g82.8g67.2g
Annoskoko puolitettuna616g1216kcal56.6g153.1g41.4g33.6g
Arvot/100g100g198kcal9.2g24.9g6.7g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=327295