Sämpylät HunajaKaura

Hunajaiset kaurasämpylät (n. 24 kpl)

5 dl maitoa
3 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1pss kuivahiivaa
2 suurehkoa porkkanaa karkeana raasteena
4 dl leseisiä kaurahiutaleita
9,5 dl vehnäjauhoa
50g voita

Sekoita maitoon hunaja, suola ja kuivahiiva.

Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja noin puolet jauhosta.

Alusta taikinaa käsin tai käynnistä yleiskone ja anna sen pyörittää taikinaa keskinopeudella pari-kolme minuuttia.

Lisää sitten jauhoa vähän kerrallaan, mutta säästä n. 1,5 dl koko määrästä lisättäväksi ihan lopuksi.

Vaivaa taikinaa pitkään niin, että se alkaa muuttua vähän venyväksi ja hieman irtoavaiseksi.

Lisää sitten voi 3-4 nokareena taikinaan ja vaivaa taikina väleissä tasaiseksi.

Lisää sitten loppuja jauhoja kunnes taikina tuntuu juuri irtoavaiselta.

Riippuu porkkanoiden koosta, tarvitsetko ihan noin paljon jauhoa.

Ja jos käytät muita kuin suomalaisia vehnäajuhoja, määrä voi olla hieman enemmänkin.

Meillä tavallista, leivontakarkeaa jauhoa meni tuon verran.

Halutessa voit nyt jakaa taikinan kahtia ja viedä osan (tai koko taikinankin) jääkaappiin, kostealla keittiöliinalla peitettynä tekeytymään seuraavaan päivään.

Anna sitten heti leivottavan osan taikinaalevätä leivinliinalla peitetyssä kulhossa kunnes se on noussut n. kaksinkertaiseksi.

Yön yli levännyttä taikinaa ei tarvitse enää nostatella lisää.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita ne leivinpaperin päälle.

Anna sämpylöiden kohota niin, että painaessa niitä kevyesti sormenpäällä sormenjälki kohoaa takaisin.

Kylmällä taikinalla kohoamiseen menee huomattavan paljon pidempi aika kuin heti leivottaessa.

Koristele halutessa siemenillä.

Paista kohonneet sämpylät 225 asteessa kullanruskeiksi, n. 15 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 77 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen398g131kcal13.1g19.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 465g1597kcal47.4g325.7g5.6g16.3g
Porkkana 159g52kcal1g8.8g0.3g4.1g
Kaurahiutale 127g476kcal18.5g72.5g9.3g12.7g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g8.7g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 32g105kcal0.2g25.7g0g0g
Voi 40g289kcal0.5g0.2g32.3g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2464g5299kcal161.4g904.8g95g66.2g
Valittu annoskoko1232g2650kcal80.7g452.4g47.5g33.1g
Annoskoko puolitettuna616g1325kcal40.4g226.2g23.8g16.6g
Arvot/100g100g215kcal6.5g36.7g3.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=327982