Sämpylät HunajaKaura

Hunajaiset kaurasämpylät (n. 24 kpl)

5 dl maitoa
3 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1pss kuivahiivaa
2 suurehkoa porkkanaa karkeana raasteena
4 dl leseisiä kaurahiutaleita
9,5 dl vehnäjauhoa
50g voita

Sekoita maitoon hunaja, suola ja kuivahiiva.

Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja noin puolet jauhosta.

Alusta taikinaa käsin tai käynnistä yleiskone ja anna sen pyörittää taikinaa keskinopeudella pari-kolme minuuttia.

Lisää sitten jauhoa vähän kerrallaan, mutta säästä n. 1,5 dl koko määrästä lisättäväksi ihan lopuksi.

Vaivaa taikinaa pitkään niin, että se alkaa muuttua vähän venyväksi ja hieman irtoavaiseksi.

Lisää sitten voi 3-4 nokareena taikinaan ja vaivaa taikina väleissä tasaiseksi.

Lisää sitten loppuja jauhoja kunnes taikina tuntuu juuri irtoavaiselta.

Riippuu porkkanoiden koosta, tarvitsetko ihan noin paljon jauhoa.

Ja jos käytät muita kuin suomalaisia vehnäajuhoja, määrä voi olla hieman enemmänkin.

Meillä tavallista, leivontakarkeaa jauhoa meni tuon verran.

Halutessa voit nyt jakaa taikinan kahtia ja viedä osan (tai koko taikinankin) jääkaappiin, kostealla keittiöliinalla peitettynä tekeytymään seuraavaan päivään.

Anna sitten heti leivottavan osan taikinaalevätä leivinliinalla peitetyssä kulhossa kunnes se on noussut n. kaksinkertaiseksi.

Yön yli levännyttä taikinaa ei tarvitse enää nostatella lisää.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita ne leivinpaperin päälle.

Anna sämpylöiden kohota niin, että painaessa niitä kevyesti sormenpäällä sormenjälki kohoaa takaisin.

Kylmällä taikinalla kohoamiseen menee huomattavan paljon pidempi aika kuin heti leivottaessa.

Koristele halutessa siemenillä.

Paista kohonneet sämpylät 225 asteessa kullanruskeiksi, n. 15 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 77 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen447g148kcal14.8g21.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 523g1796kcal53.3g366.4g6.3g18.3g
Porkkana 179g59kcal1.1g9.9g0.4g4.6g
Kaurahiutale 143g536kcal20.8g81.6g10.5g14.3g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 36g118kcal0.2g28.9g0g0g
Voi 45g325kcal0.5g0.2g36.4g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2772g5961kcal181.4g1017.8g107.2g74.4g
Valittu annoskoko1386g2981kcal90.7g508.9g53.6g37.2g
Annoskoko puolitettuna693g1490kcal45.4g254.5g26.8g18.6g
Arvot/100g100g215kcal6.5g36.7g3.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=327982