Sämpylät HunajaKaura

Hunajaiset kaurasämpylät (n. 24 kpl)

5 dl maitoa
3 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1pss kuivahiivaa
2 suurehkoa porkkanaa karkeana raasteena
4 dl leseisiä kaurahiutaleita
9,5 dl vehnäjauhoa
50g voita

Sekoita maitoon hunaja, suola ja kuivahiiva.

Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja noin puolet jauhosta.

Alusta taikinaa käsin tai käynnistä yleiskone ja anna sen pyörittää taikinaa keskinopeudella pari-kolme minuuttia.

Lisää sitten jauhoa vähän kerrallaan, mutta säästä n. 1,5 dl koko määrästä lisättäväksi ihan lopuksi.

Vaivaa taikinaa pitkään niin, että se alkaa muuttua vähän venyväksi ja hieman irtoavaiseksi.

Lisää sitten voi 3-4 nokareena taikinaan ja vaivaa taikina väleissä tasaiseksi.

Lisää sitten loppuja jauhoja kunnes taikina tuntuu juuri irtoavaiselta.

Riippuu porkkanoiden koosta, tarvitsetko ihan noin paljon jauhoa.

Ja jos käytät muita kuin suomalaisia vehnäajuhoja, määrä voi olla hieman enemmänkin.

Meillä tavallista, leivontakarkeaa jauhoa meni tuon verran.

Halutessa voit nyt jakaa taikinan kahtia ja viedä osan (tai koko taikinankin) jääkaappiin, kostealla keittiöliinalla peitettynä tekeytymään seuraavaan päivään.

Anna sitten heti leivottavan osan taikinaalevätä leivinliinalla peitetyssä kulhossa kunnes se on noussut n. kaksinkertaiseksi.

Yön yli levännyttä taikinaa ei tarvitse enää nostatella lisää.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita ne leivinpaperin päälle.

Anna sämpylöiden kohota niin, että painaessa niitä kevyesti sormenpäällä sormenjälki kohoaa takaisin.

Kylmällä taikinalla kohoamiseen menee huomattavan paljon pidempi aika kuin heti leivottaessa.

Koristele halutessa siemenillä.

Paista kohonneet sämpylät 225 asteessa kullanruskeiksi, n. 15 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 77 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen174g57kcal5.7g8.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 204g699kcal20.7g142.5g2.4g7.1g
Porkkana 70g23kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Kaurahiutale 56g208kcal8.1g31.7g4.1g5.6g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g3.8g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 14g46kcal0.1g11.2g0g0g
Voi 17g126kcal0.2g0.1g14.1g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1078g2318kcal70.4g395.8g41.4g29g
Valittu annoskoko539g1159kcal35.2g197.9g20.7g14.5g
Annoskoko puolitettuna270g580kcal17.6g99g10.4g7.3g
Arvot/100g100g215kcal6.5g36.7g3.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=327982