Sämpylät HunajaKaura

Hunajaiset kaurasämpylät (n. 24 kpl)

5 dl maitoa
3 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1pss kuivahiivaa
2 suurehkoa porkkanaa karkeana raasteena
4 dl leseisiä kaurahiutaleita
9,5 dl vehnäjauhoa
50g voita

Sekoita maitoon hunaja, suola ja kuivahiiva.

Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja noin puolet jauhosta.

Alusta taikinaa käsin tai käynnistä yleiskone ja anna sen pyörittää taikinaa keskinopeudella pari-kolme minuuttia.

Lisää sitten jauhoa vähän kerrallaan, mutta säästä n. 1,5 dl koko määrästä lisättäväksi ihan lopuksi.

Vaivaa taikinaa pitkään niin, että se alkaa muuttua vähän venyväksi ja hieman irtoavaiseksi.

Lisää sitten voi 3-4 nokareena taikinaan ja vaivaa taikina väleissä tasaiseksi.

Lisää sitten loppuja jauhoja kunnes taikina tuntuu juuri irtoavaiselta.

Riippuu porkkanoiden koosta, tarvitsetko ihan noin paljon jauhoa.

Ja jos käytät muita kuin suomalaisia vehnäajuhoja, määrä voi olla hieman enemmänkin.

Meillä tavallista, leivontakarkeaa jauhoa meni tuon verran.

Halutessa voit nyt jakaa taikinan kahtia ja viedä osan (tai koko taikinankin) jääkaappiin, kostealla keittiöliinalla peitettynä tekeytymään seuraavaan päivään.

Anna sitten heti leivottavan osan taikinaalevätä leivinliinalla peitetyssä kulhossa kunnes se on noussut n. kaksinkertaiseksi.

Yön yli levännyttä taikinaa ei tarvitse enää nostatella lisää.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita ne leivinpaperin päälle.

Anna sämpylöiden kohota niin, että painaessa niitä kevyesti sormenpäällä sormenjälki kohoaa takaisin.

Kylmällä taikinalla kohoamiseen menee huomattavan paljon pidempi aika kuin heti leivottaessa.

Koristele halutessa siemenillä.

Paista kohonneet sämpylät 225 asteessa kullanruskeiksi, n. 15 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 77 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen298g98kcal9.8g14.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 349g1197kcal35.6g244.3g4.2g12.2g
Porkkana 119g39kcal0.7g6.6g0.2g3g
Kaurahiutale 95g357kcal13.8g54.4g7g9.5g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g6.6g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 24g79kcal0.1g19.3g0g0g
Voi 30g216kcal0.4g0.1g24.2g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1848g3974kcal120.8g678.6g71.2g49.4g
Valittu annoskoko924g1987kcal60.4g339.3g35.6g24.7g
Annoskoko puolitettuna462g994kcal30.2g169.7g17.8g12.4g
Arvot/100g100g215kcal6.5g36.7g3.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=327982