Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi189g848kcal12.3g113.1g39.6g5.8g
Voi 38g274kcal0.4g0.2g30.7g0g
Vadelma 226g93kcal2.3g9.3g1.8g8.4g
Sokeri 60g245kcal0g60.3g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g75g192kcal4.4g2.4g18g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 75g249kcal1.5g2.3g26.4g0g
Liivatelehti, gelatiini377g1316kcal322.7g0g0.4g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2232g6433kcal687.2g375.2g233.8g28.4g
Valittu annoskoko1116g3217kcal343.6g187.6g116.9g14.2g
Annoskoko puolitettuna558g1608kcal171.8g93.8g58.5g7.1g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584