Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi20g88kcal1.3g11.8g4.1g0.6g
Voi 3.9g29kcal0g0g3.2g0g
Vadelma 24g10kcal0.2g1g0.2g0.9g
Sokeri 6.3g26kcal0g6.3g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g7.9g20kcal0.5g0.3g1.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 7.9g26kcal0.2g0.2g2.7g0g
Liivatelehti, gelatiini39g137kcal33.6g0g0g0g
Vesi7.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana233g670kcal71.6g39.2g24.2g3g
Valittu annoskoko116g335kcal35.8g19.6g12.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna58g168kcal17.9g9.8g6.1g0.8g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584