Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi1689g7601kcal109.8g1013.5g354.7g52.4g
Voi 338g2451kcal4g1.4g274.7g0g
Vadelma 2027g833kcal20.3g83.1g16.2g75g
Sokeri 541g2194kcal0g540g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g676g1723kcal39.9g21.6g161.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 676g2231kcal13.5g20.3g236.5g0g
Liivatelehti, gelatiini3378g11791kcal2891.9g0g3.4g0g
Vesi676g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g57646kcal6158.8g3359.8g2094g254.8g
Valittu annoskoko10000g28823kcal3079.4g1679.9g1047g127.4g
Annoskoko puolitettuna5000g14412kcal1539.7g840g523.5g63.7g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584