Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi220g990kcal14.3g132g46.2g6.8g
Voi 44g319kcal0.5g0.2g35.8g0g
Vadelma 264g108kcal2.6g10.8g2.1g9.8g
Sokeri 70g286kcal0g70.3g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g88g224kcal5.2g2.8g21g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 88g290kcal1.8g2.6g30.8g0g
Liivatelehti, gelatiini440g1535kcal376.5g0g0.4g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2604g7505kcal801.8g437.4g272.6g33.2g
Valittu annoskoko1302g3753kcal400.9g218.7g136.3g16.6g
Annoskoko puolitettuna651g1876kcal200.5g109.4g68.2g8.3g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584