Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi251g1131kcal16.3g150.8g52.8g7.8g
Voi 50g365kcal0.6g0.2g40.9g0g
Vadelma 302g124kcal3g12.4g2.4g11.2g
Sokeri 80g327kcal0g80.4g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g101g256kcal5.9g3.2g24g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 101g332kcal2g3g35.2g0g
Liivatelehti, gelatiini503g1754kcal430.3g0g0.5g0g
Vesi101g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2976g8578kcal916.2g500g311.6g38g
Valittu annoskoko1488g4289kcal458.1g250g155.8g19g
Annoskoko puolitettuna744g2145kcal229.1g125g77.9g9.5g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584