Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi314g1414kcal20.4g188.5g66g9.7g
Voi 63g456kcal0.7g0.3g51.1g0g
Vadelma 377g155kcal3.8g15.5g3g13.9g
Sokeri 101g408kcal0g100.4g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g126g321kcal7.4g4g30g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 126g415kcal2.5g3.8g44g0g
Liivatelehti, gelatiini628g2193kcal537.9g0g0.6g0g
Vesi126g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3720g10722kcal1145.4g625g389.4g47.2g
Valittu annoskoko1860g5361kcal572.7g312.5g194.7g23.6g
Annoskoko puolitettuna930g2681kcal286.4g156.3g97.4g11.8g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584