Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi35g159kcal2.3g21.2g7.4g1.1g
Voi 7.1g51kcal0.1g0g5.7g0g
Vadelma 42g17kcal0.4g1.7g0.3g1.6g
Sokeri 11g46kcal0g11.3g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g14g36kcal0.8g0.5g3.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 14g47kcal0.3g0.4g4.9g0g
Liivatelehti, gelatiini71g247kcal60.5g0g0.1g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana418g1206kcal128.8g70.2g43.6g5.4g
Valittu annoskoko209g603kcal64.4g35.1g21.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna105g302kcal32.2g17.6g10.9g1.4g
Arvot/100g100g289kcal30.8g16.8g10.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584