Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi440g1979kcal28.6g263.9g92.4g13.6g
Voi 88g638kcal1g0.4g71.5g0g
Vadelma 528g217kcal5.3g21.6g4.2g19.5g
Sokeri 141g571kcal0g140.6g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g176g449kcal10.4g5.6g42.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 176g581kcal3.5g5.3g61.6g0g
Liivatelehti, gelatiini880g3070kcal753g0g0.9g0g
Vesi176g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5208g15011kcal1603.6g874.8g545.4g66.2g
Valittu annoskoko2604g7506kcal801.8g437.4g272.7g33.1g
Annoskoko puolitettuna1302g3753kcal400.9g218.7g136.4g16.6g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584