Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi503g2262kcal32.7g301.6g105.6g15.6g
Voi 101g729kcal1.2g0.4g81.7g0g
Vadelma 603g248kcal6g24.7g4.8g22.3g
Sokeri 161g653kcal0g160.7g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g201g513kcal11.9g6.4g48.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 201g664kcal4g6g70.4g0g
Liivatelehti, gelatiini1005g3509kcal860.6g0g1g0g
Vesi201g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5952g17156kcal1832.8g999.6g623.2g75.8g
Valittu annoskoko2976g8578kcal916.4g499.8g311.6g37.9g
Annoskoko puolitettuna1488g4289kcal458.2g249.9g155.8g19g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584