Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi55g247kcal3.6g33g11.5g1.7g
Voi 11g80kcal0.1g0g8.9g0g
Vadelma 66g27kcal0.7g2.7g0.5g2.4g
Sokeri 18g71kcal0g17.6g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g22g56kcal1.3g0.7g5.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 22g73kcal0.4g0.7g7.7g0g
Liivatelehti, gelatiini110g384kcal94.1g0g0.1g0g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana651g1876kcal200.4g109.4g68g8.2g
Valittu annoskoko326g938kcal100.2g54.7g34g4.1g
Annoskoko puolitettuna163g469kcal50.1g27.4g17g2.1g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584