Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi628g2828kcal40.8g377g132g19.5g
Voi 126g912kcal1.5g0.5g102.2g0g
Vadelma 754g310kcal7.5g30.9g6g27.9g
Sokeri 201g816kcal0g200.9g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g251g641kcal14.8g8g60.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 251g830kcal5g7.5g88g0g
Liivatelehti, gelatiini1257g4386kcal1075.8g0g1.3g0g
Vesi251g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7441g21444kcal2290.8g1249.6g779.2g94.8g
Valittu annoskoko3720g10722kcal1145.4g624.8g389.6g47.4g
Annoskoko puolitettuna1860g5361kcal572.7g312.4g194.8g23.7g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584