Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi157g707kcal10.2g94.3g33g4.9g
Voi 31g228kcal0.4g0.1g25.5g0g
Vadelma 189g78kcal1.9g7.7g1.5g7g
Sokeri 50g204kcal0g50.2g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g63g160kcal3.7g2g15g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 63g207kcal1.3g1.9g22g0g
Liivatelehti, gelatiini314g1097kcal268.9g0g0.3g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1860g5361kcal572.8g312.4g194.6g23.8g
Valittu annoskoko930g2680kcal286.4g156.2g97.3g11.9g
Annoskoko puolitettuna465g1340kcal143.2g78.1g48.7g6g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584