Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Sitruunapiiras

Raaka-aineet:

Pohja

200g voita
5dl jauhoja
1 tl leivinjauh.

4rkl vettä

Sitruunakiisseli

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl jauhoja
25 g voita
1 sitruunan raastettu kuori
4 keltuaista

Marenki

4 valkuaista
1,5 dl sokeria

Ohjeet:

Sekoita pohjan ainekset pehmeään voihin ja lisää siihen vesi ja sekoita taikinaksi(pohjan ainekset on tässä 2x koska määrä ei muuten riitä 24cm vuokaan).

Painele taikina voideltuun vuokaan ja levitä taikinaa myös reunoille.

Paista pohjaa yksin n. 15min. 200 asteessa alatasolla.

Laita kiisseliainekset kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen, niin kauan että kiisseli pulpahtaa.

Vatkaa valkuaiset ja lisää sokeria hiljalleen joukkoon.

Levitä sitruunakiisseli pohjan päälle ja sen päälle marenkiseos.

Paista 200 asteessa vielä 10min.

alimmalla tasolla kunnes marenki on hieman ruskea.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 135 grammaa

Henkki65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 40%, rainbow/pirkka 200g710kcal0.6g0g80g0g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 25g134kcal0.2g0.2g15g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 100g22kcal0.3g1.6g0g0.1g
Kananmunan keltuainen 34% munan massasta200g570kcal31g0.4g50g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g140g59kcal13.7g0.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2705g6410kcal162.4g747.2g298.4g24.4g
Valittu annoskoko1353g3205kcal81.2g373.6g149.2g12.2g
Annoskoko puolitettuna676g1603kcal40.6g186.8g74.6g6.1g
Arvot/100g100g237kcal6g27.6g11g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=332053