Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Lohikeitto lohesta ei fileestä

Kokonaisesta noin kilon lohesta otetaan parhaat lihat talteen sitten ruoto, pää ja nahka erotellaan.

Laita rippeet kattilaan ja peitä ne vedellä ja mausta suolalla.

Näin tehdään liemi.

Anna kiehua 20-30 minuuttia.

Kuori sillä välin perunat ja sipuli.

Pilko ne sopivan kokoisiksi, sipuli melko pieneksi.

Laita noin 2,5 litraa vettä toiseen kattilaan perunat, lohipalat, sipuli ja keittojuures sinne.

Samoin tilli.

Siivilöi kalaliemi kattilaan.

Erottele ruodoista lihat.

Maista tarviiko lisätä mausteita.

Kun perunat ovat kypsiä lisää ruodoista eroteltu kala ja kerma kattilaan.

Anna muhia vielä 30 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

Sitten kun tuntuu tarjoile.

Parempaa se on sitten lämmitettynä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 511 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Kirjolohi kokonainen, keskiarvo 1000g1075kcal108.9g0g71.5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1300g990kcal24.4g201.5g2.6g13g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Tilli mauste3g0.5kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%400g480kcal11.6g18g40g0g
Keittojuures, Pirkka400g100kcal4g18g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12266g5290kcal297.8g475g230.6g26g
Valittu annoskoko6133g2645kcal148.9g237.5g115.3g13g
Annoskoko puolitettuna3067g1323kcal74.5g118.8g57.7g6.5g
Arvot/100g100g43kcal2.4g3.9g1.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=332802