Lohikeitto lohesta ei fileestä
Kokonaisesta noin kilon lohesta otetaan parhaat lihat talteen sitten ruoto, pää ja nahka erotellaan.
Laita rippeet kattilaan ja peitä ne vedellä ja mausta suolalla.
Näin tehdään liemi.
Anna kiehua 20-30 minuuttia.
Kuori sillä välin perunat ja sipuli.
Pilko ne sopivan kokoisiksi, sipuli melko pieneksi.
Laita noin 2,5 litraa vettä toiseen kattilaan perunat, lohipalat, sipuli ja keittojuures sinne.
Samoin tilli.
Siivilöi kalaliemi kattilaan.
Erottele ruodoista lihat.
Maista tarviiko lisätä mausteita.
Kun perunat ovat kypsiä lisää ruodoista eroteltu kala ja kerma kattilaan.
Anna muhia vielä 30 minuuttia hiljaisella lämmöllä.
Sitten kun tuntuu tarjoile.
Parempaa se on sitten lämmitettynä.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 511 grammaa
Lidedeli