Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 275g209kcal5.2g42.6g0.6g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 93g30kcal0.6g5.2g0.2g2.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g20g6kcal0.2g0.8g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Hirvenjauheliha oma saalis210g235kcal46.2g0g6.3g0g
Emmental juustoraaste, lidl50g184kcal14.5g0g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3341g1342kcal134g99.4g42.4g11.2g
Valittu annoskoko1671g671kcal67g49.7g21.2g5.6g
Annoskoko puolitettuna835g336kcal33.5g24.9g10.6g2.8g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312