Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 344g262kcal6.5g53.3g0.7g3.4g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 116g38kcal0.7g6.5g0.2g3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g25g7.5kcal0.3g1g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Hirvenjauheliha oma saalis263g294kcal57.8g0g7.9g0g
Emmental juustoraaste, lidl63g230kcal18.1g0g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4180g1679kcal167.6g124.4g53g13.8g
Valittu annoskoko2090g840kcal83.8g62.2g26.5g6.9g
Annoskoko puolitettuna1045g420kcal41.9g31.1g13.3g3.5g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312