Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 413g314kcal7.8g64g0.8g4.1g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 140g46kcal0.9g7.8g0.3g3.6g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g30g9kcal0.3g1.2g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Hirvenjauheliha oma saalis315g353kcal69.4g0g9.5g0g
Emmental juustoraaste, lidl75g276kcal21.8g0g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5016g2015kcal201.2g149.2g63.6g16.6g
Valittu annoskoko2508g1007kcal100.6g74.6g31.8g8.3g
Annoskoko puolitettuna1254g504kcal50.3g37.3g15.9g4.2g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312