Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 482g367kcal9.1g74.7g1g4.8g
Vesi, vesijohtovesi 1752g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 163g53kcal1g9.1g0.3g4.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g35g11kcal0.4g1.4g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Hirvenjauheliha oma saalis368g412kcal80.9g0g11g0g
Emmental juustoraaste, lidl88g322kcal25.4g0g24.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5852g2351kcal234.6g174.2g74g19.4g
Valittu annoskoko2926g1175kcal117.3g87.1g37g9.7g
Annoskoko puolitettuna1463g588kcal58.7g43.6g18.5g4.9g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312