Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 619g472kcal11.6g96g1.2g6.2g
Vesi, vesijohtovesi 2252g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 209g69kcal1.3g11.6g0.4g5.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g45g14kcal0.5g1.8g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)51g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Hirvenjauheliha oma saalis473g530kcal104g0g14.2g0g
Emmental juustoraaste, lidl113g414kcal32.7g0g31.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7524g3023kcal301.6g223.6g95g24.8g
Valittu annoskoko3762g1511kcal150.8g111.8g47.5g12.4g
Annoskoko puolitettuna1881g756kcal75.4g55.9g23.8g6.2g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312