Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 69g52kcal1.3g10.7g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 23g7.6kcal0.1g1.3g0g0.6g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g5g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Hirvenjauheliha oma saalis53g59kcal11.6g0g1.6g0g
Emmental juustoraaste, lidl13g46kcal3.6g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana836g336kcal33.6g25g10.4g2.8g
Valittu annoskoko418g168kcal16.8g12.5g5.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna209g84kcal8.4g6.3g2.6g0.7g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312