Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 688g524kcal12.9g106.7g1.4g6.9g
Vesi, vesijohtovesi 2502g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 233g76kcal1.4g12.9g0.5g5.9g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g50g15kcal0.5g2g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Hirvenjauheliha oma saalis526g589kcal115.6g0g15.8g0g
Emmental juustoraaste, lidl125g460kcal36.3g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8360g3358kcal334.8g248.6g106g27.6g
Valittu annoskoko4180g1679kcal167.4g124.3g53g13.8g
Annoskoko puolitettuna2090g840kcal83.7g62.2g26.5g6.9g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312