Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1100g837kcal20.7g170.5g2.2g11g
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 372g122kcal2.3g20.7g0.7g9.5g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g80g24kcal0.8g3.2g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Hirvenjauheliha oma saalis840g941kcal184.8g0g25.2g0g
Emmental juustoraaste, lidl200g736kcal58g0g56g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13364g5368kcal535.6g397.4g169g44g
Valittu annoskoko6682g2684kcal267.8g198.7g84.5g22g
Annoskoko puolitettuna3341g1342kcal133.9g99.4g42.3g11g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312