Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 138g105kcal2.6g21.3g0.3g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 47g15kcal0.3g2.6g0.1g1.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g10g3kcal0.1g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Hirvenjauheliha oma saalis105g118kcal23.1g0g3.2g0g
Emmental juustoraaste, lidl25g92kcal7.3g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1672g672kcal67g49.6g21.2g5.6g
Valittu annoskoko836g336kcal33.5g24.8g10.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna418g168kcal16.8g12.4g5.3g1.4g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312