Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.
1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.
Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.
Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).
Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.
Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.
Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.
Tarjoile voin kera
. Tai tee leivästä esim.
coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.
Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaaLeijona67