Bataatti-soija-jauhelihalaatikko

Kiehauta 2,5dl vettä ja imeytä soijarouhe veteen.

Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli öljyssä pannulla, lisää imeytettysoijarouhe sekaan ja mausta.

Kuori bataatit ja leikkaa pienehköiksi suikaleiksi.

Laita tilavaan, laakeaan uunivuokaan jauheliha-soija-sipuliseos, bataattisuikaleet, juustoraaste (säästä vähän raastetta pinnalle)
ja raejuusto.

Sekoita, että ainekset ovat tasaisesti.

Vatkaa munat ja maito keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada munamaito vuokaan.

Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.

Kypsennä 200 asteessa ensin 30 min Painele ruokaa lastalla, ettei pinta kuivu, paista vielä 20 - 30 min.
Uunista otettua anna vetäytyä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Elemerger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 160g129kcal2.5g26.9g0.1g4.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha40g66kcal7.6g0g4g0g
Soijarouhe, tumma, 30g25g81kcal12.5g7.5g0.1g1.4g
Purjosipuli 10g2.3kcal0.2g0.2g0g0.2g
Sipuli, paistettu 5g5.1kcal0.1g0.2g0.4g0.1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki15g12kcal1.9g0.3g0.3g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g10g26kcal3g0.2g1.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen70g23kcal2.3g3.4g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 33g46kcal4.1g0.1g3.2g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g1g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana740g787kcal68.6g78.6g19.2g13.2g
Valittu annoskoko370g393kcal34.3g39.3g9.6g6.6g
Annoskoko puolitettuna185g197kcal17.2g19.7g4.8g3.3g
Arvot/100g100g106kcal9.3g10.6g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=334331