3 juuston kukkakaali-perunamuusi
800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa
Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.
Lado perunat höyrykeittimeen.
Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.
Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.
Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa
Leijona67