Pohjoisafrikkalainen linssipata
Soul Kitchen blogista napattu ohje.
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.
Muuten ohje on sama.
Pilko sipulit, porkkanat ja chili.
Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.
Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.
Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.
Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.
Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.
Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.
Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.
Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa
Eater