Chili con carne 2
Paista jauheliha pannulla voi-öljyseoksessa.
Lisää pilkotut sipulit, chilit (itselläni oli vielä yksi habanero) ja paprika.
Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikalla, oreganolla, juustokuminalla ja korianterilla.
Lisää tomaattimurska ja huuhtaise purkit vedellä (jätin tämän huuhteluveden pois laskuista, koska nestettä haihtuu paistamisen aikana).
Lisää myös sitruunamehu ja ruokosokeri.
Anna hautua miedolla lämmöllä mielellään pari tuntia.
Pavut lisätään niiden kypsyysasteesta riippuen: tölkkipavut vasta n. 10 min ennen tarjoilua, kuivatut, liotetut pavut voi kypsentää kokonaan kastikkeen seassa (vaatii väh. 2h) tai esikeittää ne. Itse keitin pinto- ja kidneypapuseosta ennakkoon tunnin verran ja lisäsin kastikkeen sekaan heti alkuvaiheessa kypsymään loppuun.
Soossi tarjoillaan riisin/ohran/muun vastaavan kanssa, loppusilaukseksi kelpaa vaikka tuore, pienitty tomaatti ja smetana/creme fraiche.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa
Idunn