Karjalanpiirakka
Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia
Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa
keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.
taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.
Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.
Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.
Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa
Mammalia