Eevan laskiaispullat
Ota jauhot, hiiva ja kananmunat sekä öljy hyvissä ajoin huoneen lämpöön.
Tasaisen lämpimistä aineksista tulee hyvä pulla.
Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi.
Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa mukaan yksi muna, sokeri ja kardemumma.
Ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten.
Taikinan alkaessa olla paksumpaa voit käyttää konetta taikinakoukuilla tai vaivata käsin.
Loppuvaiheessa lisää öljy pienissä erissä.
Vaivaa taikina tassaiseksi.
Kohota taikina liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).
Laita uusi lämpenemään 200 asteeseen.
Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa.
Kohota niitä hetki liinan alla pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hiukan raesokeria tai mantelilastuja.
Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.
Anna pullien jäähtyä.
Vatkaa Flora vispi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia, täytä reilulla ruokalusikallisella mansikkahilloa ja vispikermaa.
Nam!
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa
Eevalii60