Eevan hernesoppa
Laita herneet illalla kattilaan likoamaan 2 litraan kylmää vettä.
Aamulla vaihda tilalle puhdas vesi, kaksi litraa, ja ala keittää.
Keittele tunti-kaksi, lisää joukkoon lihaliemi ja jatka keittämistä.
Lisää mukaan kuutioitu savukinkku ja keittämisen loppuvaiheessa suola ja pari teelusikallista meiramia ja halutessasi loraus sinappia.
Itse en laita sipulia keittoon, koska herneetkin jo ovat vatsalle kovaa tavaraa, mutta halutessasi voit laittaa yhden silputun sipulin mukaan tunnin keittämisen jälkeen.
Muista pitää lämpötila alhaisena ja sekoita keittoa välillä huolella ettei se jämähdä kattilan pohjaan kiinni.
Keitto on parasta, kun se on saanut kypsyä hiljaisella tulella pitkään, jopa nelisen tuntia.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 461 grammaa
Eevalii60