Kukkakaali-linssimuhennos
Huuhtele linssit ja liota niintä noin tunti.
Pilko sipulit ja chili (mieluummin tavallinen punainen/vihreä kuin jalapeno), raasta inkivääri.
Kuullota katilassa voi-öljyseoksessa sipuleita, chiliä ja inkivääriä sekä mausteita; sinapinsiemeniä, korianteria, kurkumaa, juustokuminaa ja cayennepippuria.
Lisää kattilaan tomaattimurska, 3dl vettä ja linssit (linssit imevät n. 100g vettä liotuksen aikana).
Lisää myös loraus limemehua ja ripaus ruokosokeria.
Anna kiehua keskilämmöllä n. 15 min, lisää siten joukkoon pilkottu kukkakaali ja anna kiehua vielä n. 10 min. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.
Käytin lisäksi muhennokseen jo hiukan kuivahtaneet tuoreet , vihreät pavut.
Pilkoin pavut ja keitin niitä erikseen n. 10 min ja lisäsin lopuksi muuhun muhennokseen.
Pavut eivät ole välttämättömiä, ja niiden tilalta voi käyttää vaikka herneitä, jos haluaa.
Kelpaa lisukkeeksi broilerille tai lampaalle tai sellaisenaan leivän kanssa syötäväksi.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 387 grammaa
Idunn