Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 676g163kcal12.2g14.9g2g15.6g
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.8g18.9g0.3g0.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen451g149kcal14.9g22.1g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g45g126kcal8.6g0g9.9g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g23g165kcal0.2g0.2g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g1390kcal77.4g112.2g60.4g33g
Valittu annoskoko1224g695kcal38.7g56.1g30.2g16.5g
Annoskoko puolitettuna612g348kcal19.4g28.1g15.1g8.3g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204