Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 75g18kcal1.4g1.7g0.2g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g5g14kcal1g0g1.1g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.5g18kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g154kcal8.8g12.6g6.6g3.6g
Valittu annoskoko136g77kcal4.4g6.3g3.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna68g39kcal2.2g3.2g1.7g0.9g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204