Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 751g181kcal13.6g16.5g2.3g17.3g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen501g165kcal16.5g24.5g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g50g140kcal9.5g0g11g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g25g183kcal0.3g0.3g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g1545kcal86g124.6g67.4g36.8g
Valittu annoskoko1360g772kcal43g62.3g33.7g18.4g
Annoskoko puolitettuna680g386kcal21.5g31.2g16.9g9.2g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204