Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1500g361kcal27.2g33g4.5g34.5g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1000g330kcal33g49g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g100g280kcal19g0g22g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g50g365kcal0.5g0.5g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5430g3084kcal171.6g249g134.4g73.2g
Valittu annoskoko2715g1542kcal85.8g124.5g67.2g36.6g
Annoskoko puolitettuna1358g771kcal42.9g62.3g33.6g18.3g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204